Olskogen Vildmarksskidor

Våra skidor är tillverkade i vårt snickeri enligt familjetradition.

Olskogen Gálav Lössnöskida

Image
GÀLAV betyder ”djupränt” på nordsamiska. Lössnöskidan för dig som inte vill kompromissa. Med gamla tiders lössnöskida som förebild. Med en stor radie på brättet som gör att skidan lyfter upp i snön och kraftigt avsmalnande och uppböjd bakdel. Byggd av björk runt en kärna av gran. Trots längden är skidan lätthanterlig.
Skidan finns i två längder, 295 cm och 330 cm. Bredd 80 mm.
Beställ Gálav Lössnöskida på Skogma.se

Olskogen Vildmarksskida

Olskogen Vildmarksskida
Olskogens vildmarksskida är en skida med maximal bärighet avsedd för åkning i ospårad terräng. Skidan är uppbyggd av björklameller runt en kärna av gran, vilket ger skidan en låg vikt. Slitkant av hickory. Brättet har en stor radie vilket ger ett minskat motstånd i lössnö. En lätt upphöjning bak hindrar att skidan gräver ned sig när man backar med skidorna. För att skidorna ska komma till sin fulla rätt rekommenderas att använda skidorna tillsammans med en kraftig tåbindning. Skidorna innehåller trä från certifierad skog.

Skidan finns i fyra längder, 180 cm, 200 cm, 220 cm och 240 cm med björksula eller hickorysula. Bredd 80 mm.

Beställ Vildmarksskida på Skogma.se

Olskogen Loffe Snöskoskida

Loffe Snöskoskida

Uppbyggd som Olskogens Vildmarksskida med ovandel av limmad björk och kärna av limmad gran, vilket ger en låg vikt samt sula av limmad björk med slitkant av hickory. Ett alternativ till snösko, tar dig genom svår terräng, får ledigt plats i bilen eller på snö­skotern. Kan beställas med eller utan stighudar.

Längd: 140 cm. Bredd: 130 mm.

Beställ Loffe Lössnöskida på Skogma.se

Så här tillverkas skidorna:

Vi har vårt alldeles egna recept när det gäller tillverkningen. Med en varsam tillverkning som får ta tid skapar vi en skida som håller länge och gör det lätt att ta sig fram i lössnö.

Förberedelse för att limma samman de olika träslagen. Modell Gàlav 295cm och 330cm har visat sig vara riktiga storsäljare. Eftersom björkämnena är max 280cm så behöver man skarva ämnena. Vi använder oss av en så kallad fingerskarv som ger en väldigt stark fog som klarar hårda tag i terrängen.

Fingerskarv
Björkämnen
Ämnen till två nya gitarrer

Förberedelse till ämnen

Här ligger ämnen till det som ska bli cirka hundra par Gàlav lössnöskidor.
Ämnen till två nya gitarrer
Ämnena limmas och placeras på formar som ska pressa de blivande skidorna till rätt form i vår skidpress.
Ämnen till två nya gitarrer

Skidorna i slutskedet av produktionen

Ämnen till två nya gitarrer
Och slutligen en lyckad jakttur på fågel i nyfallen snö.